Actualiteit

Buronieuws:

Buro Waalbrug is als adviseur voor stedenbouw, landschapsontwerp en ruimtelijke ordening betrokken bij tal van projecten en ontwikkelingen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste buronieuws, onze werkzaamheden en uitvoering van de verschillende projecten. 

Jurisprudentie

Naast het nieuws over projecten en ons buro vindt u hier een speciale rubriek waarin wij interessante jurisprudentie op gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht behandelen. Onze jurist Karina Franssen voorziet interessante passages uit de uitspraken van de ABRS van uitleg en nader commentaar en de lessen die hieruit volgen.

Bekijk hier de rubriek jurisprudentie.

 

Aanstaande woensdag organiseert buro Waalbrug samen met Procesmaker/s in opdracht van de gemeente West Maas en Waal de Avond van het Buitengebied. Tijdens deze interactieve avond delen zes experts hun verhaal over verschillende thema’s (zoals gezondheid, agrarische bedrijvigheid en natuur) die spelen in het prachtige buitengebied van West Maas en Waal. Het is de bedoeling dat deze verhalen gebruikers en bewoners van het buitengebied aan het denken zetten over de toekomst van dit buitengebied en met elkaar en de gemeente in gesprek gaan over hun ideeën en wensen.

Visiekaart zonne-energie Lingewaard

Op 11 december 2019 stelde de gemeenteraad van Lingewaard de beleidskaders voor zonne-energie vast. Buro Waalbrug stelde deze beleidsvisie in opdracht en in samenwerking met de gemeente op.

Vacature medewerker ruimtelijke ordening

Buro Waalbrug zoekt twee ambitieuze adviseurs ruimtelijke ontwikkeling (planoloog) om ons team in Beuningen (Gelderland) te versterken. Ben je creatief en wil je samen met ons werken aan complexe en integrale ruimtelijke opgaven? Dan zien wij je reactie graag tegemoet.

Het zal u niet zijn ontgaan. Op 29 mei 2019 haalde de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State een dikke streep door de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Daarmee komen veel ruimtelijke ontwikkelingen plotseling tot stilstand; de agrarische sector zit op slot en veel bouwprojecten staan op losse schroeven. We zullen u niet vermoeien met nóg meer woordgrappen over het PAS, maar zetten de huidige stand van zaken op een rij.

De herstructurering van de Nijmeegse Kolpingbuurt is zo goed als afgerond! Buro Waalbrug maakte hiervoor in opdracht van Hendriks BouwOntwikkeling het inrichtingsplan, dat in samenspraak met bewoners tot stand is gekomen. Binnenkort verschijnt er op NPO een documentaireserie over de herstructurering.

Bristol

De EU Dienstenrichtlijn maakt het noodzakelijk dat brancheringsregels in bestemmingsplannen voldoen aan eisen van non-discriminatie, noodzakelijkheid en evenredigheid. 

Joa van Maaren

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Joa van Maaren komt per 15 april als landschapsarchitect ons team versterken.

Karina Franssen

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Karina Franssen komt per 1 april als senior jurist ons team versterken.

In februari 2019 publiceerde Nijmegen Business - een zakenblad voor de regio Nijmegen - een artikel over ons buro. 

[scroll naar beneden voor het hele artikel]

28 januari is Giedo Pouwels begonnen als stagiair binnen ons team.

De gemeente West Maas en Waal heeft de ambitie om recreatiegebied De Gouden Ham verder te ontwikkelen als toeristisch-recreatieve hotspot in Rivierenland. Eén van de projecten in dit gebied is de ontwikkeling van recreatiepark ‘Landgoed De Acht Morgen'. In opdracht van de gemeente West Maas en Waal heeft ons buro het bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan en landschappelijk inpassingsplan opgesteld. 

Met de nieuwe Ruimtelijkeplannen.nl richting de Omgevingswet. Meld u aan voor de Provero bijeenskomst op 11 december. Klik hier