Actualiteit

Bureaunieuws:

Buro Waalbrug is als adviseur voor stedenbouw, landschapsontwerp en ruimtelijke ordening betrokken bij tal van projecten en ontwikkelingen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste bureauniews, onze werkzaamheden en uitvoering van de verschillende projecten. 

Jurisprudentie

Naast het nieuws over projecten en ons bureau vindt u hier een speciale rubriek waarin wij interessante jurisprudentie op gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht behandelen. Onze jurist Karina Franssen voorziet interessante passages uit de uitspraken van de ABRS van uitleg en nader commentaar en de lessen die hieruit volgen.

Bekijk hier de rubriek jurisprudentie.

 

In verband met de vakantieperiode is DigitaalPlan niet beschikbaar van 22 juli tot en met tot en met 4 augustus. Vanaf maandag 5 augustus zijn wij u graag weer van dienst.

Ons buro is de hele zomer bereikbaar, voor dringende zaken kunt u contact opnemen met Rene van den Oetelaar of Niels Spierings.

Wij wensen u een fijne vakantie! 

De herstructurering van de Nijmeegse Kolpingbuurt is zo goed als afgerond! Buro Waalbrug maakte hiervoor in opdracht van Hendriks BouwOntwikkeling het inrichtingsplan, dat in samenspraak met bewoners tot stand is gekomen. Binnenkort verschijnt er op NPO een documentaireserie over de herstructurering.

Bristol

De EU Dienstenrichtlijn maakt het noodzakelijk dat brancheringsregels in bestemmingsplannen voldoen aan eisen van non-discriminatie, noodzakelijkheid en evenredigheid. 

Joa van Maaren

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Joa van Maaren komt per 15 april als landschapsarchitect ons team versterken.

Karina Franssen

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Karina Franssen komt per 1 april als senior jurist ons team versterken.

In februari 2019 publiceerde Nijmegen Business - een zakenblad voor de regio Nijmegen - een artikel over ons buro. 

[scroll naar beneden voor het hele artikel]

28 januari is Giedo Pouwels begonnen als stagiair binnen ons team.

Vacature medewerker ruimtelijke ordening

In verband met de groei van onze opdrachtenportefeuille hebben wij voor onze vestiging in Beuningen (Gelderland) hebben wij op dit moment één vacature. Word jij onze nieuwe collega?

De gemeente West Maas en Waal heeft de ambitie om recreatiegebied De Gouden Ham verder te ontwikkelen als toeristisch-recreatieve hotspot in Rivierenland. Eén van de projecten in dit gebied is de ontwikkeling van recreatiepark ‘Landgoed De Acht Morgen'. In opdracht van de gemeente West Maas en Waal heeft ons buro het bestemmingsplan, beeldkwaliteitplan en landschappelijk inpassingsplan opgesteld. 

Met de nieuwe Ruimtelijkeplannen.nl richting de Omgevingswet. Meld u aan voor de Provero bijeenskomst op 11 december. Klik hier

Vandaag, 1 juli, bestaat ons buro alweer vijf jaar, op naar de volgende vijf!

De gemeente Beuningen gaat een ecologische wijk realiseren. De ontwikkeling van de ecologische wijk staat mede in het teken van de doelstelling en de ambitie van de gemeente Beuningen om in 2040 energieneutraal te zijn. Eind februari stemde de gemeenteraad unaniem in met de ambities, uitgangspunten en de locatiekeuze. Buro Waalbrug ondersteunt de gemeente in dit planproces.