Actualiteit

Buronieuws:

Buro Waalbrug is als adviseur voor stedenbouw, landschapsontwerp en ruimtelijke ordening betrokken bij tal van projecten en ontwikkelingen. Via deze pagina houden wij u op de hoogte van het laatste buronieuws, onze werkzaamheden en uitvoering van de verschillende projecten. 

Jurisprudentie

Naast het nieuws over projecten en ons buro vindt u hier een speciale rubriek waarin wij interessante jurisprudentie op gebied van ruimtelijke ordening en omgevingsrecht behandelen. Onze jurist Karina Franssen voorziet interessante passages uit de uitspraken van de ABRS van uitleg en nader commentaar en de lessen die hieruit volgen.

Bekijk hier de rubriek jurisprudentie.

 

De bouw van de Kiem van Houten

Medio juli wordt het eerste deel van fase 1 van de Kiem van Houten opgeleverd. Er wordt hard gebouwd en ook de eerste voorbereidingen voor de aanleg van het omliggende park worden getroffen.

Sabrina Rijcken

Vanaf begin mei hebben wij weer een nieuwe collega: Sabrina Rijcken. Sabrina gaat aan de slag als adviseur ruimtelijke ordening en stedenbouw.

Transformatie voormalige Martinukerk in Gendt

De transformatie van de voormalige Martinuskerk in Gendt is al goed zichtbaar. De patiowoningen worden op korte termijn opgeleverd en ook de rest van het plan krijgt al vorm. Deze bijzondere, historische plek wordt herontwikkeld tot een bijzondere woonplek; het Hof van Gendt.

Jasper Klaassen

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Jasper Klaassen is per 1 april begonnen als landschapsontwerper.

Beste relatie,

Ondanks de vervelende situatie en de maatregelen die het coronavirus veroorzaakt, werkt buro Waalbrug er hard aan om alle projecten te continueren.

Visiekaart zonne-energie Lingewaard

Op 20 februari 2020 stelden de gemeenteraden van Druten en Wijchen de beleidskaders voor zonne-energie vast. Buro Waalbrug stelde deze beleidsvisie in opdracht en in samenwerking met beide gemeenten op.

Kelly Fraaije

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Kelly Fraaije komt per 1 maart als adviseur ruimtelijke ordening en stedenbouw ons team versterken.

Vacature medewerker ruimtelijke ordening

Buro Waalbrug zoekt twee ambitieuze adviseurs ruimtelijke ontwikkeling (planoloog) om ons team in Beuningen (Gelderland) te versterken. Ben je creatief en wil je samen met ons werken aan complexe en integrale ruimtelijke opgaven? Dan zien wij je reactie graag tegemoet.

Het zal u niet zijn ontgaan. Op 29 mei 2019 haalde de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State een dikke streep door de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). Daarmee komen veel ruimtelijke ontwikkelingen plotseling tot stilstand; de agrarische sector zit op slot en veel bouwprojecten staan op losse schroeven. We zullen u niet vermoeien met nóg meer woordgrappen over het PAS, maar zetten de huidige stand van zaken op een rij.

De herstructurering van de Nijmeegse Kolpingbuurt is zo goed als afgerond! Buro Waalbrug maakte hiervoor in opdracht van Hendriks BouwOntwikkeling het inrichtingsplan, dat in samenspraak met bewoners tot stand is gekomen. Binnenkort verschijnt er op NPO een documentaireserie over de herstructurering.

Bristol

De EU Dienstenrichtlijn maakt het noodzakelijk dat brancheringsregels in bestemmingsplannen voldoen aan eisen van non-discriminatie, noodzakelijkheid en evenredigheid. 

Joa van Maaren

Met veel plezier willen we laten weten dat buro Waalbrug weer is uitgebreid met een nieuwe collega. Joa van Maaren komt per 15 april als landschapsarchitect ons team versterken.