Voor het tv-programma RTL Lifestyle Experince is Buro Waalbrug benadert voor het maken van een korte reportage over de vitale wijk 'De Hutgraaf' te Beuningen. Samen met Hendriks BouwOntwikkeling uit Oss en wethouder Piet de Klein van de gemeente Beuningen werd Wil Haans namens Buro Waalbrug geïnterviewd over de totstandkoming en realisatie van het plan van ca. 140 woningen. 

 Bijzonder gegeven aan de Hutgraaf is dat de wijk is ontworpen volgens de principes van de 'vitale wijk'. In een vitale wijk wonen mensen van verschillende generaties sámen en zijn sociale verbanden belangrijk. Er is ruimte voor verschillende doelgroepen, van starters tot ouderen en iedereen kan er zelfstandig wonen, ook als zij zorg of ondersteuning nodig hebben. 

Stedenbouwkundig is de vitale wijk onder andere vertaald in het realiseren van een groot park in de wijk. De wijkoverstijgende functie van het park voorziet daarbij ook in een behoefte van omliggende wijken. Tevens dient het park als buffer voor het af te voeren hemelwater en biedt het mogelijkheden voor sport en spel. Bekijk hieronder de reportage: