• Visualisatie toekomstige situatie

  Visualisatie toekomstige situatie

 • Plankaart

  Plankaart

 • Vogelvlucht

  Vogelvlucht

 • Bewonersavond in Milsbeek

  Bewonersavond in Milsbeek

Tijdens een bewonersavond zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen voor de transformatie van het voormalige steenfabrieksterrein in Milsbeek aan de Maas. Buro Waalbrug werkt in opdracht van Wienerberger aan een bijzonder plan met woningbouw en landschapsontwikkeling.

Op de plek van de fabriek, die al meer dan tien jaar buiten gebruik is, zal plek komen voor woningbouw. Tijdens een bewonersavond vorige week zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen en de stand van zaken. De gemeente Gennep zal op korte termijn een intentie-overeenkomst tekenen met Wienerberger, waarin de steun voor dit plan wordt uitgesproken.

Op dit moment vormt de fabriek een barrière tussen het dorp en de rivier. Door de herontwikkeling van het terrein ontstaan kansen om het terrein landschappelijk in te richten en meer verbinding met de rivier te leggen. Op het terrein worden 15 woningen op ruime kavels gebouwd. De woningen liggen iets verhoogd en op enige afstand van de Bloemenstraat, als op een stroomrug langs de rivier. De voormalige kantine en schoorsteen van de fabriek blijven mogelijk behouden en zouden een openbare functie kunnen krijgen. Bij de planvorming spelen landschapsontwikkeling, recreatieve routes en vergroening van het gebied een grote rol.

Ook in de Gelderlander was aandacht voor de bewonersavond en het project. Wilt u meer informatie, neem dan contact op met Angela Hinz (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 22 93 18 11).

Opdrachtgever: Wienerberger
Type project: Stedenbouwkundig plan, inrichtingsplan en bestemmingsplan
Locatie: Gemeente Gennep