Het beheerteam van de RO Standaarden bij Geonovum analyseert samen met het beheerteam van Ruimtelijkeplannen.nl bij het Kadaster, de data-kwaliteit van Ruimtelijkeplannen.nl.

Met de overgang van bestemmingsplannen naar omgevingsplannen zal het Informatiehuis Ruimte een overbruggingsfunctie ontwikkelen om de huidige data van Ruimtelijkeplannen.nl en de nieuwe data te ontsluiten via het Digitale Stelsel Omgevingswet (DSO). Onder de Omgevingswet zullen alle geldige bestemmingsplan samen het omgevingsplan vormen. Een goede voorbereiding op de Omgevingswet bestaat vooral uit ‘een goede basis’ met waardevolle huidige data ‘op orde’. De focus ligt hierbij op de kwaliteit van de huidig planvoorraad van ruimtelijkeplannen.

Onder de Omgevingswet is het de bedoeling om gegevens meer vraaggericht te kunnen ontsluiten. Door bronhouders te attenderen op onvolkomenheden in de dataset, en tips mee te geven hoe dit kan worden opgelost, willen we de kwaliteit verbeteren, zodat deze waardevolle informatie straks zo goed mogelijk ontsloten kan worden door het Informatiehuis ruimte.

Het beheerteam van de RO Standaarden en Ruimtelijkeplannen.nl analyseert komende tijd de planvoorraad en zal bronhouders per mail informeren over de bevindingen. Ook geven we aan hoe eventuele onvolkomenheden kunnen worden opgelost. Is uw planvoorraad helemaal op orde, dan hoort u dat natuurlijk ook. Kortom, ‘wat kun je doen met je huidige planvoorraad om voor te bereiden op de Omgevingswet’? Zorg dat de data op orde is! 

Heeft u voor of na de data analyse nog vragen neem dan contact op met Rene Gertsen via 06 - 51 91 34 72 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.