Steeds meer gemeenten bereiden zich voor op de Omgevingswet, die op 1 januari 2021 in werking zal treden. Dat geldt ook voor de gemeente West Maas en Waal.

Om de implementatie van de Omgevingswet handen en voeten te geven, wenst de gemeente West Maas en Waal nu al concreet aan de slag te gaan met een omgevingsvisie voor het buitengebied. Dit is mede ingegeven door het feit dat een aantal aan het buitengebied gerelateerde thema’s aan herijking toe zijn. Door nu al ervaring op te doen met de omgevingsvisie voor het buitengebied, kan dit als opmaat dienen voor een gemeentebrede omgevingsvisie. 

Begin juli heeft ons buro opdracht gekregen voor het opstellen van een omgevingsvisie voor het buitengebied van West Maas en Waal. Uitgangspunt is een uitnodigende omgevingsvisie, die inspireert, flexibel is en naar behoefte kan worden bijgesteld. Een visie die sámen met de inwoners, gebruikers en ondernemers in het buitengebied wordt opgesteld, maar waarbij ook de verschillende disciplines binnen degemeente intensief worden betrokken. Een integrale visie dus, geen sectorale. 

Wij hebben veel zin om met de Omgevingswet - en deze omgevingsvisie in het bijzonder - aan de slag te gaan! Benieuwd naar onze kijk op de omgevingsvisie? Lees dan hier verder of neem contact op met Wil Haans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 51 91 37 23)