In samenwerking met Saxion Hogescholen heeft buro Waalbrug een cursus ontwikkeld waarin de nieuwe Omgevingswet centraal staat. Specifieke aandacht zal er zijn voor de nieuwe rol van de gemeenten (en ambtenaren) onder de omgevingswet. Natuurlijk wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het nieuwe instrumentarium, waaronder het omgevingsplan, en de vraag of en hoe het nu al eenvoudig beter kan.

Op 1 juli 2015 heeft de Tweede Kamer het wetsvoorstel Omgevingswet aangenomen. Er wordt nu hard gewerkt aan de amvb’s en de Invoeringswet. Inwerkingtreding van dit wetgevingspakket staat gepland voor 2018. Dit lijkt ver weg maar het kennis maken met, implementeren van en werken met de Omgevingswet vragen een grote investering (door de VNG vergeleken met de transities in het sociale domein).

Om nu al kennis (en/of een verdiepingsslag) te maken met en na te denken over de implementatie van deze wetgeving, bieden wij verschillende cursussen aan:
1. In house deze wordt op maat gemaakt (al naar gelang de behoefte) en gehouden bij u op kantoor.
2. Een presentatie van 1,5 uur bij u op kantoor (bijvoorbeeld tijdens het afdelingsoverleg).

Recentelijk hebben wij een cursus (twee dagdelen) Omgevingswet verzorgd voor 4 gemeenten in Friesland. De opdrachtgever gaf als volgt zijn reactie op deze dag:

Nogmaals bedankt Dènes! Ik heb veel complimenten ontvangen van collega's over je no nonsense manier van presenteren en bevlogenheid. Dat spreekt ons in Friesland wel aan. Uiteraard inhoudelijk ook prima. Daardoor meer mensen in de actiemodus gekregen. Nu aan de slag met (voorbereiding) implementatie Omgevingswet.

Wilt u ook kennis maken met, verdiepen in en/of nadenken over de implementatie van de Omgevingswet, neem dan contact op met Wil Haans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 51 91 37 23).

Bekijk hier de brochure voor meer informatie of het plaatsen van een aanmelding.