Midden in de metropoolregio Amsterdam ligt een polderlandschap van 1.000 hectare. In het gebied tussen Nieuw-Vennep en Hoofddorp, beter bekend onder de naam Park21, vindt een gebiedsontwikkeling plaats met een vrijetijdslandschap in de polder, dat stad en land verbindt.

In het proces rondom de transformatie van het plangebied naar Park21 is een Masterplan opgesteld. Het Masterplan is geen 'hard plan’ maar een stip op de horizon bedoeld om de organische gebiedsontwikkeling op hoofdlijnen te ondersteunen. Buro Waalbrug adviseert bij het opstellen van het bestemmingsplan.

Het gaat hier om een bestemmingsplan met verbrede reikwijdte als bedoeld in de Crisis- en herstelwet. Park21 is hiervoor aangewezen als ‘experimenteergebied’. Dit onder meer omdat het transformatieproces ‘organisch’ zal verlopen en de planperiode van een regulier bestemmingsplan (10 jaar) hiervoor niet toereikend is. Het uitgangspunt is een Chw bestemmingsplan met een flexibel karakter met deels harde, zachte en relationele randvoorwaarden. Belangrijk is dat het Chw bestemmingsplan de uitvoeringsstrategie (uitnodigen van initiatiefnemers om de gebiedsontwikkeling vorm te geven) faciliteert.

Het planproces vindt plaats in nauwe samenwerking met de bij de transformatie betrokken partijen.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Karina Franssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 - 51 91 35 28).

 

Opdrachtgever: Gemeente Haarlemmermeer
Type project: Bestemmingsplan
Locatie: Gemeente Haarlemmermeer