In opdracht van Wienerberger en Dekker Grondstoffen onderzoekt Buro Waalbrug de ontwikkelingsmogelijkheden van het steenfabrieksterrein in Milsbeek aan de Maas. In eerste instantie werd op het fabrieksterrein gefocust. Door Dekker bij het project te betrekken ontstond de kans om een integraal plan voor fabrieksterrein én uiterwaarden te kunnen maken.

Op de plek van de fabriek, die al tien jaar leegstaat, zal na sloop ruimte komen voor zeven zeer ruime huizen, 'XXL-woningen'.  Nu is het grote, vervallen fabrieksterrein vooral een obstakel tussen het dorp en de rivier. Door de nevengeul, die ontstaat door de zandwinning, komen niet alleen de nieuwe huizen maar heel Milsbeek dichter aan het water te liggen.

Wethouder Rob Peperzak van de gemeente Gennep: ,,Het is het eerste idee voor dit gebied waarvan ik zeg: dat kan misschien wat worden. Niemand weet nog of het haalbaar is. We gaan er in het college binnenkort over praten. Of dit idee reëel is, hangt nog van veel partijen af." (bron: de Gelderlander 24-08-2018)

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Opdrachtgever: Wienerberger en Dekker Grondstoffen
Type project: Stedenbouwkundige en landschappelijke verkenning
Locatie: Milsbeek, gemeente Gennep