Met een eindsprint naar de Omgevingswet!

We tellen af naar 1 januari 2024. Niet alleen de start van een nieuw jaar, maar tevens de datum waarop de Omgevingswet in werking gaat treden.

De afgelopen weken en maanden hebben bij ons team ruimtelijke ordening in het teken gestaan van het werken aan ontwerpbestemmingsplannen en ruimtelijke onderbouwingen ten behoeve van omgevingsvergunningen. Alle ontwerpbestemmingsplannen die voor 1 januari 2024 in procedure zijn gebracht en alle aanvragen omgevingsvergunning welke met ruimtelijke onderbouwing zijn ingediend voor 1 januari 2024 worden onder de huidige wetgeving behandeld.

Hoewel er straks onder de Omgevingswet allerlei mogelijkheden zijn om ontwikkelingen mogelijk te maken (afwijken Omgevingsplan, BOPA, TAM-Omgevingsplan), is er in afstemming met gemeenten en initiatiefnemers een enorme hoeveelheid aan bestemmingsplannen ter inzage gelegd en aanvragen omgevingsvergunning ingediend. Over het afgelopen jaar is het aantal ruimtelijke projecten waaraan we hebben mogen werken bijna verdubbeld. De nauwe samenwerking met onder meer de gemeente Beuningen, Bergen (Limburg), Berg en Dal, Oss, West Maas en Waal, Maashorst, Lingewaard, Wijk bij Duurstede, Overbetuwe en Mook en Middelaar heeft er toe geleid dat in de eindsprint recentelijk een groot aantal bestemmingsplannen ter inzage zijn gelegd zoals Leuth Noord, Leuth Zuid, Antoniushof Breedeweg, Voederheil Zeeland, Recreatiesuites Doddendael, Centrum Beuningen, Wilhelminalaan 41-45 Beuningen, Vleumingen-West fase 2 in Gendt, ’t Hof van Klein Baal In Haalderen, Veldzicht in Zetten, Verplaatsing Van Vliet Duurzaamhout en het Parapluplan 2023 in Neder-Betuwe. Veel bestemmingsplannen voor woningbouw, maar ook plannen met centrumbestemmingen, nieuwe supermarkten, recreatievoorzieningen, bedrijfslocaties en natuurontwikkeling.


Afdrukken   Email