Vervolgbijeenkomst omgevingsplan raad Beuningen

Halverwege september is de gemeenteraad van Beuningen bijgepraat over de actuele stand van zaken met betrekking tot het door buro Waalbrug op te stellen omgevingsplan voor de kernen. Wij werken in dit verband samen met de gemeente Beuningen en Dènes Jansen (Dekaplan).

Naast algemene informatie over de landelijke stand van zaken is de raad geïnformeerd over de Nota van Uitgangspunten. Voor veel beleidslijnen is er geen sprake van een wijziging van planologische regels zoals die nu geborgd zijn in (bestemmings)plannen. Maar door wijzigingen in de wet- en regelgeving vanaf januari 2024 is het niet mogelijk en soms ook niet wenselijk om de alle huidige regels één op één te verhuizen naar het omgevingsplan. Ten opzichte van de nu geldende regels zal het omgevingsplan wijzigingen bevatten. In de Nota van Uitgangspunten wordt inzichtelijk gemaakt welke wijzigingen dit zijn en op welke onderwerpen er keuzevrijheid is voor de raad.

Tijdens de informatie avond heeft de raad (nader) kennis kunnen maken met een aantal van deze onderwerpen en mogelijke keuzes.

In de komende periode leggen we de laatste hand aan de Nota van Uitgangspunten.


Afdrukken   Email