• Jachthaven Neptunus

    Jachthaven Neptunus

  • Ruimte voor natuurontwikkeling

    Ruimte voor natuurontwikkeling

  • Overslaglocatie

    Overslaglocatie

  • Zandwinningslocatie

In opdracht van de Dekker Groep, en in overleg met de gemeente ‘s-Hertogenbosch, Natuurmonumenten en Watersport Vereniging Neptunus, stellen wij een bestemmingsplan op voor plas De Koornwaard.
De Dekker Groep houdt zich bezig met de ontwikkeling van ons landschap en de winning en verwerking van zand en grind.

Daarmee neemt zij een vooraanstaande plaats in op de markt van de handel en transport van zand en grind, de productie van betonmortel, betonwaren en van metselmortel voor de bouw. Ter plaatse van de plas De Koornwaard heeft het bedrijf een op- en overslaglocatie.
Doel van het bestemmingsplan is meerledig. Enerzijds worden enkele omissies in het geldende bestemmingsplan Buitengebied hersteld, anderzijds maakt het bestemmingsplan de verontdieping en landschaps- en natuurontwikkeling van de plas en omliggende gronden mogelijk, alsmede de permanente inrichting voor de jachthaven van Neptunus. De watersportvereniging maakt nu nog alleen in de zomerperiode gebruik van deze jachthaven, maar zal zich permanent gaan vestigen in De Koornwaard. De huidige locatie van Neptunus komt daarmee, waardoor hier kansen ontstaan voor herontwikkeling.

Opdrachtgever: Dekker Grondstoffen
Type project: Bestemmingsplan
Locatie: Gemeente 's-Hertogenbosch